S kompliciranjem Eura, kompliciraju se stvari i na zagrebačkoj Foodballerki. Najveći zagrebački nogometni gastro festival od srijede uvodi vinske večeri, na kojima će se svakoga tjedna predstavljati jedan hrvatski vinar, u društvu s jednim Foodballerkinim DJ-om.
Sve počinje u srijedu 30. lipnja, kada će Tomislav Voštinić predstaviti svoju vinariju Voštinić Klasnić, s glazbom za koju odgovara Ozren Kanceljak. Ideja je “stvoriti vinski doživljaj za sva osjetila.” Na Foodballerki će Voštinić-Klasnić točiti pjenušac, škrlet, i muškat. Tjedan dana kasnije 7. srpnja iz Istre dolazi Bruno Trapan, koji će s glazbom Roberta Marekovića predstaviti svoja vina. Vinski partyjji traju od 18 do 20 sati, a vina se mogu slagati s azijskim street food jelima Marka Palfija (gyoze su posebno dobre), standardno dobrim burgerima Mate Jankovića i svim ostalim.