Zorana Jajca upoznali smo prije nekih četvrt stoljeća u kaptolskom podrumu kojeg je početkom devedesetih zauzimao legendarni i superskupi rapski Kordić. Par godina poslije Kordićeva tužnog bankrota, u taj se podrum uselio restoran Murter. Chef i vlasnik bio je Zoran Jajac, murterski kuhar koji je karijeru počeo u opatijskoj Bevandi, u ranim osamdesetima. Gospodin Jajac bio je prvi chef koji je Zagrebu pokazao vrijednost plave ribe i morske divljači, poput psa, mačke i raže.
Jajac je nježnom rukom, bez pretjerivanja sa začinima, izvlačio snažne i originalne okuse riba koje takozvani elitni riblji restorani nisu osobito cijenili. Murter je mogao postati najvažniji zagrebački riblji restoran da je dulje trajao. Nažalost, Murter je propao baš kao i Kordić, a Zorana Jajca nismo vidjeli punih petnaest godina.
Onda se odjednom pojavio na onom prvom ili drugom Fuliranju u Tomićevoj ulici, gdje je na kućici pod imenom Kornatska vrata kuhao izvrstan brudet od sušenog morskog psa i fini bakalar sa slanutkom. Jajčev brudet od morskog psa do danas ostaje najukusnije jelo koje smo probali na svim zagrebačkim Adventima. Dvije i pol godine kasnije susreli smo Jajca na kornatskom otoku Žutu, u luksuznom restoranu Fešta. Među mnogo ukusnih jela koja nam je Jajac pripremio, brudet od kirnje s malim njokima od boba pamtimo do danas.
Chef Jajac odigrao je presudnu ulogu u afirmaciji Fešte kao jednog od najboljih srednjodalmatinskih restorana. Zoran Jajac bio je zaista veliki, kompetentni kuhar, koji je bitno utjecao na nastanak moderne dalmatinske kuhinje.