Petra Jelenić svojedobno je bila velika zvijezda. Njena slastičarna Mak na konac smještena kraj lokala gdje se prvo nalazila Peta četvrtina a zatim Noel, bila je mjesto obaveznog dnevnog, u najgorem slučaju tjednog hodočašća za sve Zagrepčane koji dovoljno vole kolače da su ih kadri ili voljni malo više platiti.
Mak na konac bio je ključno mjesto zagrebačke slastičarske reneanse, koja je još obuhvaćala Orijent na razini tradicionalnog slastičarstva i Time na nivou visokog francuskog slastičarstva. Uskoro su sve tri slastičarne propale (današnji Orijent nema nikakve sadržajne veze sa starim Orijentom) jer se pokazalo da šira zagrebačka publika ne može izdržavati gastronomske slastičarne.
No, u tom kratkom trogodišnjem razdoblju od 2014. do kraja 2017. kad su zagrebačke slastičarne bile uzbudljivije od zagrebačkih fine dining restorana, Petra Jelenić uistinu je bila velika zvijezda. Pa je tako dobila emisiju na HTV u, pod imenim Slatka kuharica, koja se počela snimati 2015. godine.
Koncept Slatke kuharice bio je jednostavan, komunikativan i poučan. Gospođa Jelenić obilazila je razne hrvatske krajeve, gdje je istraživala tradicijske, rustikalne kolače. U drugom dijelu emisije Petra Jelenić je te bazične recepte (rapska torta, makovnjača i slično) pretvarala u ozbiljne gastronomske deserte koji ipak nisu toliko komplicirani da se ne mogu napraviti kod kuće. Slatka kuharica Petre Jelenić daleko je najbolja emisija o kolačima ikad snimljena u Hrvatskoj. HTV je ovih dana na Drugom programu počeo reprizirati Slatku kuharicu. Gledati obvezno.