Chef Matija Bregeš nedavno je promijenio jelovnik tradicionalnog zagrebačkog restorana Baltazar, koji se polako približva četrdesetom rođendanu. Gospodin Bregeš klasična je Baltazarova jela, od odojka i rižota s vrganjima do patke s mlincima i pašticade, propustio kroz filtere suvremene kuhinje. No, to je bio tek prvi, premda vrlo značajan Bregešov zadatak u Baltazaru.
Drugi dio njegova posla na zagrebačkoj Novoj Vesi tiče se osnivanja fine dining restorana. Fine dining restoran zvat će se Baltazar 2.0, restoran moderne hrvatske kuhinje.
Baltazar 2.0 trebao bi se otvoriti 14.veljače. Novi će restoran imati samo 20 mjesta. Radit će od 17 sati do ponoći, s dva degustscijska menija, jedan posvećen Zagrebu a drugi Hrvatskoj. Ekstenzivnu vinsku listu sastavit će nagrađivani sommelier Goran Petrić. Baltazar 2.0 mogao bi prerasti u jednu od većih zagrebačkih gastronomskih avantura u 2022. godini.