Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Obitelj pokojnog vinara Franje Toljanića na Krku je otvorila pršutanu koja će proizvoditi osam tisuća pršuta godišnje

gospoja

Krčka Gospoja koju je de facto stvorio tragično preminuli Franjo Toljanić, ovih se dana odmakla od proizvodnje žlahtine i vinskog turizma. Obitelji Toljanić i Brusić, koje vode PZ Gospoju, otvorile su i tvornicu pršuta.

Nova krčka pršutana zapošljava desetak ljudi, a proizvodit će oko osam tisuća pršuta godišnje. Svi dosadašnji projekti obitelji Toljanić pokazali su se uspješnima jer su bili utemeljeni na ozbiljnom, poštenom radu, financijskoj disciplini i ispravnom procjenjivanju tržišnih zahtjeva. Stoga uopće ne treba sumnjati da će i njihov pršut komercijalno uspjeti.

Međutim, proizvodnja pršuta u Hrvatskoj, bilo da je riječ o istarskim, krčkim ili drniškim pršutima, kvalitativno je duboko problemstičan posao jer većinu sirovine čini smrznuta svinjetina iz inozemstva, pa je uglavnom bespredmetno govoriti o zaista istarskim, krčkim ili drniškim pršutima.

Industrija pršuta u Hrvatskoj strahovito je kontaminirana lošim osnovnim sastojkom. Toljanićevih osam tisuća pršuta godišnje dobit će vrijednost veću od trgovačke jedino ako će se proizvoditi od domaćeg sljedivog mesa.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Obitelj pokojnog vinara Franje Toljanića na Krku je otvorila pršutanu koja će proizvoditi osam tisuća pršuta godišnje

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min