Ukiseljeno povrće, ajvar pečen u restoranu, sirevi s Dolca, jadranski gof sa čajem od divljeg bilja, dry aged zagorska patka iz organskog uzgoja, njoki sa žumberačkom janjetinom i biftek s turopoljskim tartufima jela su koja najjasnije definiraju novi smjer bistroa Pod Zidom, koji se ovih dana ponovno otvorio nakon dulje pandemijske pauze.
Bistro Pod zidom godinama je jedan od prometnijih zagrebačkih restorana, ponajviše zahvaljujući prijateljskim cijenama i zanimljivoj vinskoj listi. Otvoren doslovno ispod tržnice Dolac, Pod zidom se uvijek oslanjao na dnevnu ponudu sa štandova iznad restorana, a u novom meniju, rekao nam je vlasnik Borna Janeš, novi chef Matija Pavlic još jače inzistira na mikrolokalnim namirnicama, organskom uzgoju, fermentacijama i pripravcima koji se rade u restoranu.
Vinska lista pojačana je još većim izborom prirodnih vina, od Križevog Grka, Burjinog Zelena i općenito solidnog izbora slovenskih vina, preko dobrog pregleda međimurske i plešivičke scene, do radikalnih vina poput Pošipa Kovač-Marinović. Novi, još ambiciozniji koncept bistroa Pod zidom pravovremeni je doprinos najdinamičnijem dijelu godine zagrebačkih restorana.