Ne računajući izvanredni The Great British Bake Off s Mary Berry i Paulom Hollywoodom koja se emitira nedjeljom u rano popodne, HTV već godinama nije emitirao pristojnu emisiju o hrani. Iz strane su produkcije uzimali uglavnom marginalne programe, dok je domaća proizvodnja varirala na rubu katastrofalnog, sve do korisne Škole kuhanja koju je, međutim, pokvarila loša voditeljica. I onda se danas u devet ujutro počela emitirati Sachiena kuhinja.
Sachie Nomura Japanka je koja živi na Novom Zelandu, gdje je prije šest godina pokrenula kuharsku školu. Nomura je dosta ugledna stručnjakinja za azijske kuhinje, a serijal što ga je HTV otkupio bavi se japanskim kulinarstvom, vjerojatno najplemenitijim na svijetu. U prvoj je epizodi Sachie Nomura prošetala je legendarnom tokijskom ribljom tržnicom gdje je jela sashimi od tek rastrančirane tune i žive ljubičaste kozice. Usput je gledateljima pokazala kako Japanci ubijaju ribu, te kako izgledaju najvažnije japanske školjke poput abalonea i velikih, slatkih jakovskih kapica. Zatim nas je naučila kako da ispečemo savršeni tataki, i kako da skuhamo lignje punjene rižom i graškom, da bi napokon demonstrirala kako se od tvrde, drvolike sušene palamide proizvode ultratanki listici, esencijalni za pripremu dashija. Ovako poučna i živopisna emisija kakva je Sachiena kuhinja, morala bi se emitirati u prime timeu, a ne u devet ujutro.