Ovogodišnji je Masterchef dosad bio katastrofalan i tragikomičan. Neke su se emisije približile razini Večere na selu, dakle najgoreg uratka u povijesti hrvatskih TV programa o hrani. No, Masterchef emitiran u četvrtak kao da je došao iz sasvim drukčijeg, tisuću posto profesionalnijeg rukopisa.
Emisija u srijedu bila je posvećena povezivanju vina i hrane. Kandidati, koji nažalost dolaze na MasterChef a da nemaju pojma o vinu, prvo su prošli kroz relativno korektnu početnu vinsku edukaciju.
Zatim su počeli kuhati niz ne baš neozbiljnih jela. Kuhali su na otvorenom što je izgledalo neusporedivo bolje od MasterChefova neuglednog studija.
Uobičajene scenarističke afektacije svedene su na minimum, a natjecatelji su koristili dobre sastojke: srdele, slatko vrhnje umjesto vrhnja za kuhanje, jablanovače umjesto šampinjona, pa čak i prepelice. Čak su pogodili i wine pairing, pa su uz srdele točili pinot noir.
Epizoda u srijedu navečer pokazala je da MasterChef može biti relativno pristojan TV program. Nažalost, to je bila prva pristojna MasterChefova epizoda ove sezone.u