Kult Plave Kamenice prvi put bira Mladog chefa godine. Cilj ove kategorije u našim godišnjim izborima jest afirmacija najtalentiranijih mlađih kuhara, koji nisu dovoljno poznat u javnosti, a koji bi vrlo brzo mogli postati važni akteri u oblikovanju moderne hrvatske gastronomije.
Dino Knežević, rodom s Kvarnera, jedan je od najambicioznijih hrvatskih mlađih chefova. Gospodin Knežević, koji ima 27 godina, dobar je poznavatelj klasične kuhinje, na kojoj temelji svoh moderni pristup lokalnim i sezonskim sastojcima.
Knežević godinama čita klasične i suvremene knjige o kuhanju, kuha deni glace po onom kompliciranom Escoffierovom receptu koji podrazumijeva prethodnu pripremu španjolskog umaka, i dovoljno je discipliniran i fokusiran, da nam se u Nobilionu baš nikad nije potkrala crna traka u repu škampa.
Knežević je naprosto uveo proceduru čišenje crnih traka čim škampi dođu u kuhinju. Knežević, čini se, vrlo dobro zna s rakovima; veliki hlap kojeg nam je ispekao ovog ljeta bio je dosta senzacionalan. Dino Knežević glavni je chef fine dining restorana Nobilion u Ikadoru u Iki; riječ je o jednom od najboljih hrvatskih hotela.