Ana Roš rasprodala je večeru u Manu2 za sat i pol. Ivica Matošević rasprodao je večeru u Ikadorovom Nobilionu desetak dana prije održavanja večere. A veliki dalmatinski chef Hrvoje Zirojević mjesec dana unaprijed rasprodao je dvije uzastopne večere u zagrebačkom Baltazaru.
Gospodin Zirojević trebao je kuhati u Baltazaru samo u subotu 19. veljače. Čim je informacija o Zirojevićevoj zagrebačkom gostovanji objavljena, večera se rasprodala. Pa su vlasnici Baltazara dogovorili još jedan termin.
Danas smo doznali da je i druga Zirojevićeva večera u Baltazaru planula u rekordnom roku. Gostujuće večere i posebne vinske večere u zadnjih su par mjeseci apsolutni hit na hrvatskoj restoranskoj sceni. Što je, zapravo, normalno.
Restorani ne smiju biti dosadni. Gostovanja vrhunskih chefova i najpoznatijih vinara privlače publiku koja ne želi rutinski, nego posebni izlazak. Sasvim je sigurno da ćemo sve do ljeta živjeti u sezoni gostujući i vinskih večera, koje su gotovo uvijek zanimljive, kreativne i atraktivne.