Prije desetak dana kritizirali smo restoran Burin u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. Problem je bio u tome što se Burin nije mogao odlučiti između dva identiteta; želi li biti zalogajnica koja prodaje varivo od poriluka i fejkani bolognese za 40 kuna, ili prava istarska konob.a Sudeći po današnjem sadržaju crne ploče ispred Burina, kraj koje svakodnevno prolazimo, njegova se ekipa srećom odlučila na drugu, mnogo produktivniji opciju.
Burin je jutros za doručak reklamirao fritaju s tartufima. Ako se radi o pravim tartufima a ne konzerviranima, Burin je danas pripremao uvjerljivo najzanimljiviji doručak u Zagrebu. Ni druga strana ulične Burinove crne ploče nije bila dosadna. Naprotiv.
Burin u ponedjeljak za ručak među ostalim nudi jadranske lignje i raviole napravljene u restoranu. Ovakva je orijentacija ispravna i zaslužuje pohvale. Zagrepčani obožavsju Istru, a u Zagrebu ne radi ni jedan istarski restoran. Konoba Burin mogla bi ispraviti ovu tešku anomaliju zagrebačke restoranske scene.