Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bocuse d’Or Europe održat će se na Sirha sajmu u Budimpešti 23. i 24. ožujka

bocuse-dor-europe

Bocuse d’Or Europe, europsko natjecanje koje će kvalificirati kandidate za veliki finale Bocuse d’Or u Lyonu 2023, održat će se na velikom gastronomskom sajmu Sirha u Budimpešti 23. i 24. ožujka. Za 10 mjesta na natjecanju u Lyonu borit će se 20 timova u dva kruga. 

Degustacijski žiri čini 20 chefova, uglavnom onih koji su ranije pobjeđivali na natjecanju, svaki chef odlazi iz jedne od zemalja sudionica. Deset chefova ocjenjivat će hladna jela i male zalogaje, a drugih deset jela servirana na tanjurima. Kandidati se ocjenjuju prema nizu fiksnih kriterija: okusima jela, izvedbi, prezentaciji, originalnosti, metodologiji, organizaciji timova i slično. Hrvatska se ni ove godine ne natječe na Bocuse d’Oru. Ovo je lista natjecatelja za europske kvalifikacije: 

PoljskaJakub Kasprzak (chef restorana Lumière, Baranowo), pomoćnik Dawid Cieśliński

EstonijaAleksander Gureev  (sous-chef u hotelu Bristol u Oslu), pomoćnik Maksim Fomenkov

Ukrajina – Maksim Prihidko, (chef restorana Experimental u Lavovu), pomoćnik Vasil Fisjuk 

Danska – Brian Mark Hansen (chef restorana Søllerød-kro u Kopenhagenu, Michelinova zvjezdica), pomoćnica Elisabeth Madsen (šefica kuhinje u Søllerød-kro ) 

Francuska – Naïs Pirollet – Institut Paul Bocuse u Lyonu, pomoćnik Cole Millard

Slovačka – Peter Duransky, chef restorana Das Loft u Beču, prvi slovački chef u Michelinovu vodiču, pomoćnik Mark Janák

Švicarska – Christoph Hunziker, chef restorana Beizli u Könizu, pomoćnica Céline Maier

Island – Sigurjón Bragi Geirsson (chef restorana Héðinn u Rejkjaviku), pomoćnik Hugi Rafn Stefánsson 

BelgijaSam Van Houcke, chef restorana Maste u Gandu, pomoćnik Tristan Bauwens

Finska – Johan Kurkela, chef restorana Olo i Grön u Helsinkiju, pomoćnik Aino Kasanen

Španjolska – Rubén Amro, executive chef hotela Box Art u Madridu, pomoćnik Oriol Fernández

Mađarska – Bence Dalnoki, sous-chef restorana Stand u Budimpešti, pomoćnik Patrik Nyikos

NizozemskaKees Visser, executive chef restorana Cristo, Zierikzee, pomoćnik Jeffrey Buijl 

Velika Britanija– Ian Musgrave, sous chef londonskog hotela Ritz, pomoćnik Adam Beaumont

Latvija – Dinars Zvidrins, executive chef restorana Laivu Centrs u Rigi, pomoćnica Sintija Baugerga 

Norveška – Filip August Bendi – kreativni chef hotela Thon u Oslu, bivši kuhar u Nomi, pomoćnik Leon Haarberg Nilsen 

Turska – Emre Inanir – chef Çırağan Palacea Kempinski u Istanbulu, pomoćnik Eray Eren

Rusija – Sergej Ternov – šef ruske ekspoziture Instituta Paul Bocuse, pomoćnica Ana Bašlikova 

Švedska – Jimmi Eriksson – kreativni direktor Stadshusrestaurangera u Stockholmu, pomoćnica Thilda Mårtensson

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Bocuse d’Or Europe održat će se na Sirha sajmu u Budimpešti 23. i 24. ožujka

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min