Matija Bregeš počeo je kuhati u Baltazaru u rujnu lanjske godine. Chef s kojim je Boškinac osvojio Michelinovu zvjezdicu, u Baltazaru je počeo kuhati lanjske jeseni. Gospodin Bregeš revitalizirao je klasični Baltazarov meni nizom modernih kulinarskih postupaka; njegov hladni odojak postao je veliki zagrebački hit.
Ovog se proljeća, 19. travnja, otvara Baltazar 2.0 u blagovaonici preko puta restorana Baltazar, koji upravo slavi 40. rođendan. Chef Bregeš i obitelj Čimbur, vlasnici Baltazara, koncipirali su Baltazar 2.0 kao fine bistro.
Fine bistro znači fine dining restoran koi će hranu posluživati u komunikativnom bistronomskom formatu. Većina sastojaka za Baltazar 2.0 dolazi s obiteljske ekološke farme u Ivanić Gradu.
Matija Bregeš u novom će Baltazaru osobno prezentirati jela pred gostima. Uz to, Baltazar 2.0 imat će i posebni chef’s table. Otvaranjem Baltazara 2.0 iza Uskrsa, Zagreb dobiva osmi fine dining restoran.