U posljednjih se nekoliko mjeseci Teslina u Zagrebu pretvorila u uvjerljivo najbolju restoransku ulicu u novijoj povijesti hrvatskog ugostiteljstva. Zaista ne znamo ni jedan drugi gradski prostor gdje se na stotinjak metara nalazi šest vrlo dobrih do odličnih restorana različitih žanrova, plus jedan fenomenalan coffee shop s pržionicom, posvećen specijalnim kavama.
Počevši od Cvjetnog trga prema Gajevoj, u Teslinoj prvo s lijeve strane imamo omiljeni talijanski Carpaccio, a s desne strane riblju Korčulu. Odmah kraj Capaccia u Teslinoj se za koji dan otvara Nomu, čime glavna restoranska ulica dobiva svoj prvi sushi bar, ali i raskošni vinski bar s pedesetak vina i šampanjaca na čaše.
Iza Nomua smješten je Sopal, koji je naslijedio neugledni Choco Cafe. Sopal, koji već neko vrijeme radi cijeli dan (prije je bio otvoren samo navečer ) jedan je od najatraktivnijih zagrebačkih bistroa. Preko puta Sopala, u dvorištu se nalazi nalazi se Quahwa, izvanredan kafić i pržionica s dućanom, posvećen specijalnim kavama.
Par koraka dalje u Atriju Zagrebačkog kazališta mladih, Filip Horvat briljantno kuha u Theatriumu. Preko puta ZKM-a nalazi se megapopularni Vinodol gdje smo danas probali izvrstan tartar od palamide na hrskavcu od sipina crnila.
U Teslinoj radi još nekoliko bistroa, fast food lokala i kafića, ali ovih šest restorana i Quahwa, čine zaista najveću koncentraciju ozbiljnog profesionalnog ugostiteljstva koju smo vidjeli bilo gdje i bilo kad u Hrvatskoj .