Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Restorani ignoriraju vrhunac sezone kamenica, što govori o sumnjivom karakteru njihove sezonske orijentacije

viking-kamenice

Ožujak je vrhunac sezone kamenica. Na dan Svetog Josipa 19. ožujka, u Malom Stonu gdje se proizvodi najviše kamenica u Hrvatskoj, organizira se svečanost kamenica.

Danas, 10. ožujka skoro ni jedan ambiciozni zagrebački restoran ne nudi kamenice. Kao ni većina istarskih koji su otvoreni.

U Zagrebu se ovih dana kamenice mogu jesti uglavnom u specijaliziranim restoranima poput Bota Šare. Relativno redovito drži ih i Tač, jer njegovi vlasnici razumiju da kamenice spadaju u nacionalnu gastronomsku baštinu.

Osim toga, nisu skupe u nabavi, i lako se prodaju. Malostonske kamenice svjetski su poznata delikatesa. Kad smo prije četiri godine u Šibeniku razgovarali s Elenom Arzak, ova velika chefica koju vole i poštuju mnogi moderni hrvatski chefovi, pitala nas je baš za malostonske kamenice. Kojih, međutim, nema na restoranskim menijima. Što dosta govori o stvarnom karakteru zaklinjanja u sezonalnost na hrvstskoj gastronomskoj sceni.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Restorani ignoriraju vrhunac sezone kamenica, što govori o sumnjivom karakteru njihove sezonske orijentacije

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min