Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mladi kuhari, koji prečesto mijenjaju posao, moraju znati da nikad neće postati chefovi

sol-g

Mate Janković, chef patron Sola, izgubio je jednog kuhara samo par tjedana poslije otvaranja restorana. Sol, maštovit i veoma dobar restoran hrvatskih tapasa, otvoren je prije točno mjesec dana i svakodnevno je pun.

Sol, smješten u strogom centru Zagreba, odlično radi i javnost ga voli. Svakom razumnom kuharu trebalo bi biti zadovoljstvo što sudjeluje u takvom projektu. 
Pa ipak, jedan član kuharske ekipe gospodina Jankovića, poslije svega nekoliko tjedana rada u uspješnom restoranu, odlučio je otići, jer mu se ne kuha u tapas baru, nego u fine diningu. Kao da nije znao o čemu je Sol. Pa ovih dana prelazi u jedan od osam zagrebačkih fine dining restorana.

Svatko, tko prati društvene mreže hrvatskih restorana, može se uvjeriti da vrlo mnogo restorana stalno traži kuhare i konobare.
Katkad se stječe dojam da restorani jedni drugima preotimaju osoblje. I to doslovno iz dana u dan.

Svi znamo da je nedostatak kompetentne radne snage strateški problem hrvatske restoranske industrije. Svi znamo da u inflatornom vremenu čak i 100 eura veća plaća znači dosta.

Međutim, mladi kuhari, koji prečesto mijenjaju restorane, moraju razumijeti  da bez kontinuiteta rada u jednom restoranu nikad neće postati chefovi, nego će zauvijek ostati prekarski pomoćni radnici.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Mladi kuhari, koji prečesto mijenjaju posao, moraju znati da nikad neće postati chefovi

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min