Svi volimo mesne štruce. Mesne štruce spadaju među idealne primjere comfort fooda: ugodne su, zasitne, lako se jedu i pune su prepoznatljivih okusa koji nikoga ne iritiraju. Mesne štruce, kako samo ime kaže, izgledaju kao dugački hljebovi kruha: mljeveno meso katkad je punjeno tvrdo kuhanim jajima, a uz štrucu se poslužuju pečeni ili prženi krumpiri i umak od rajčica. Lidia Bastianich na televiziji optira za klasičnu marinaru.
Vinodolov još uvijek mladi i sve kreativniji chef Kristijan Godinić preokrenuo je sam format mesne štruce.
Umjesto tipične štruce, Godinićeva je “štruca” zapravo debela teleća pljeskavica prekivena mesnim jusom i garnirana mousseom od celera. Godinićeva fine dining mesna štruca, koja košta 115 kuna, dosta je senzacionalan primjer pretvaranja svakodnevnog comfort jela u ozbiljnu, a opet komunikativnu gastronomiju.
Sasvim je razumljivo da je teleća “štruca”, uz koju smo još dobili hrskave kuglice s medvjeđim lukom, trenutno najtraženije jelo u jednom od najpopularnijih zagrebačkih restorana.