Jedan od najtalentiranijih hrvatskih barmena Roman Rabik, nakon završetka sezone u splitskoj Kinoteci i kratkog boravka u inozemstvu, ponovno će raditi koktele u Zagrebu. Rabik se vraća u Baltazar, točnije u Baltazarovo novo fine dining izadnje Baltazar 2.0, koji bi se trebao otvoriti krajem travnja.
Kako nam je potvrdio u ponedjeljak, Rabik će koncept i listu koktela razvijati u uskoj suradnji sa chefom Matijom Bregešom. Kokteli će, kao i Bregešova jela, tematski pratiti hiperlokalni i sezonski karakter Baltazara 2.0, sa sastojcima koji dolaze i iz Baltazarovih vrtova. Rabikov pairing koktela s jelima Baltazarovi su gosti već mogli iskusiti u fazi restorana B35, u kojem je radio intenzivne, izrazito gastronomske koktele.
Baltazar 2.0 bavit će se modernom hrvatskom kuhinjom, imat će samo 20 mjesta i radit će s dva degustacijska menija, jednim posvećenim Zagrebu a drugi Hrvatskoj. Ekstenzivnu vinsku listu sastavit će nagrađivani sommelier Goran Petrić.