Zlatna školjka u Martićevoj godinama je prodavala najjeftinije vrhunsko jelo u Zagrebu. Radilo se o svježim grilanim srdelama ili inćunima za 38 kuna. I Zlatna školjka morala je korigirati cijene. Pa smo danas pun tanjur svježih inćuna s blitvom i krumpirom platili 46 kuna, osam kuna skuplje nego prethodnih godina.
Radi se i dalje o smiješnoj cijeni, koja predstavlja vjetojatno najbolju vrijednost za novac među svim restoranskim jelima u Zagrebu. Prvo, inćuni i srdele nutricionistički su perfektni. Drugo, naši današnji inćuni bili su bogati, jako ukusni i sočni. Blitva nije bila prekuhana. Treće, porcije su obilne. Četvrto, Zlatna školjka pruža cjeloviti restoranski servis, uključujući platnene ubruse, couvert i pristojan beštek. Zbog svega toga nije neobično da se Zlatna školjka oko trinaest sati počinje puniti i da gužve traju barem do četiri. Zlatna školjka je value for money s poštenom hranom.