U Dukljaninovoj ulici odmah kraj ulaza u jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, danas se otvorio Noel Bread & Deli. Riječ je o Noelovoj gourmet pekarnici u kojoj kruh, pince, brownies, tartove i babke priprema Nikša Mandić, Noelov specijalist za sve krušno.
U ponedjeljak ujutro Noel Bread & Deli zanosno je mirisao po svježe pečenim hljebovima raznih vrsta kruha: od velikog pšeničnog, preko manjih ciabatta, hrskavih poluintegralnih baguettea, okruglih mliječnih peciva i velikih, focaccia s još većim, školskim rupicama, pa do fenomenalnog, teškog, vlažnog stopostotnog raženog četvrtastog kruha koji košta 36 kuna i nesporno vrijedi toliko. Svi se kruhovi baziraju na kiselom tijestu.
Osim kruhova, Noel Bread & Deli prodaje u restoranu složene sendviče, lijepe babke, baskijski cheesecake, kao i kombuchu i cold brew kavu barmena Karla Ferenčaka.
Pince se nažalost nisu stigle ispeći do podneva kad smo posjetili Noel Bread & Deli. Otvaranjem Noelova Bread & Delija , Korica i Bread Club dobili su ozbiljnu konkurenciju.