Zagrebački pubovi i pivnice dijele zajednički problem: loš izbor snackova uz pivo. U brojnim lokalima koji žive od piva možete se prejedati buncekima, kobasicama ili roštiljem, ali ne možete naručiti nešto manjeg formata, k tome još pikantno, što povećava vašu potrebu za pivom i drugim alkoholima.
Moderna pivnica/pivovara Bir u Harambašićevoj ulici razvila je nekoliko malih jela, koja su prilično ukusna i dobro se slažu sa IPA-ma, lagerima i vinom.
Birov minijaturni tartar biftek s prepreličjim žumanjkom pretenciozniji je primjer pristupa pubovskim snackovima, dok su kroketi od choriza bazični, nepogrešiv primjer malih tanjura za pivnice.
Birovi kroketi hrskavi su, suhi izvana, masni, slani i žestoko začinjeni iznutra, i neizbježno traže novu rundu piva ili vina: mi smo prvo pili kućnu IPA-u a zatim vrlo dobar pošip vinarije Terra Madre s Komarne.
Birovi kroketi od choriza, koji podsjećaju na popečke od kulena Hiltonova chefa Marinka Topalovića, ovisnički su primjer nezdrave, jeftine (42 kune) barske hrane kojoj je teško odoljeti.