Za sedam do osam dana Sol tapas bar radit će na oba kata Johanna Francka na Trgu Bana Jelačića, potvrdio nam je u petak chef Mate Janković. Tapas bar Sol jedno je od najvrućih otvorenja u Zagrebu zadnjih godina.
S minijaturnim prizemljem i kuhinjom, relativno malim podrumom i golemom terasom, objasnio nam je Janković, prostor u Margaretskoj pokazao se neadekvatnim za interes koji su Zagrepčani pokazali za Sol. Stoga će se u idućih tjedan dana Sol preseliti u veliki dvoetažni prostor restorana i kluba Johann Franck.
Johann Franck od godinama plače za dobrim gastronomskim sadržajem. Sol će na terasi postaviti i otvorenu ljetnu kuhinju na kojoj će se dovršavati jela. “Naše stalne goste već smo obavijestili o promjeni, a nove rezervacije odmah preusmjeravamo u Johann Franck. Reakcije su vrlo pozitivne,” kaže Janković. U prostoru u kojem sada radi Sol, a koji je u istom vlasništvu kao Johann Franck, Janković će postaviti cheese & wine bar koji će slično kao Sol promovirati hrvatske sireve, vina i suhomesnate proizvode.