Aerodormi su notorni po lošoj hrani. Ali u Rimu su to odlučili promijeniti novim partnerstvom. Talijanski lanac gourmet supermarketa Eataly otvorio je svoju prvu trgovinu u jednoj zračnoj luci. Novi rimski Eataly nalazi se na rimskom Fiumicinu. Na više od 200 četvornih metara u novoj zoni ukrcaja na Terminalu 1, može dobiti sve od pizze alla pala do svježe hrane na tematskim ptandovima posvećenima jelima od svježeg sezonskog povrća, friturama, tjesteninama ili roštilju.
Eataly Fiumicino može primiti oko 300 ljudi. Meso nabavljaju u Pijemontu od poznate stočarske zadruge La Granda, kava je Lavazzina, a slastice Golosi di Salute. U Eatalyju Fiumicino gosti će moći sjediti i u baru sa solidnom vinotekom i koktelima.
“Ovaj projekt ispunjava me ponosom,” izjavio je izvršni direktor Eatalyja Nicola Farinetti, “Novi Eataly, s motom Jedi bolje, leti bolje, donijet će najbolje od brenda Made in Italy na mjesto kroz koje prolazi velik broj Talijanaca i stranaca, kojima ćemo moći pružiti iskustvo talijanske hrane i vinske kulture.” Upravo iz razloga koje navodi Farinetti, zbog velikog protoka stranaca, činjenice da je aerodrom prvo mjesto koje ljudi vide u novoj zemlji i mjesto na kojem ljudi žele ugodno provesti vrijeme čekanja, aerodromi su idealne lokacije za promociju lokalne gastronomije. Eataly u Rimu mogao bi dati ideju desecima aerodroma u turističkim gradovima koji to nikako da shvate.