Jedan po jedan, zagrebački kvartovi postaju inovativni centri gradskog života koji privlače goste iz cijeloga grada. Trešnjevci i Španskom sad se pridružila i jarunska tržnica, s novim bistroom iza kojeg stoji odlični zagrebački lanac cafea Egoist.
Egoist ove godine obilježava 25 godina brenda. Njegov bistro na jarunskoj tržnici pripremat će se bistronomska jela i domaće klasike od svježih namirnica s tržnice. Na meniju koji potpisuje chef Denis Jerković među ostalim se nalaze se spring rollsi, grilani cheese sendvič s lungićem u salamuri, okruglice s dimljenom vratinom, parmezanom i béchamelom, zapečene jarunske štrukle, nekoliko finih deserata poput tart tatina i lemon tart bruléa.
Egoist se navečer fokusira na vina, koktele Kristijana Pelaića i druženje, s koncertima, kvizovima, izložbama i drugim sadržajima. Vikendom organiziraju i jutarnje koncerte, a petkom imaju after work program s koktelima i malim zalogajima. Osnivač i vlasnik Egoista Dražen Biljan jedan je od najistaknutijih zagrebačkih ugostitelja, veteran scene i aktivist. Jači ulazak u gastronomiju i pretvaranje Egoistovih barova u središta kvartovskog društvenog i kulturnog života, prirodan su iskorak za ovaj poznati zagrebačkog brenda.