Jedan od najboljih hrvatskih sommeliera, Decanterov sudac, Advanced Sommelier i višestruki prvak Hrvatske Siniša Lasan, nakon dvije godine završio je angažman u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Lasan je potvrdio da će od ove ljetne sezone raditi u dubrovačkom restoranu Bowa. Siniša Lasan pet je godina bio glavni sommelier dubrovačkog restorana Proto, odakle je 2020. prešao u Rixos.
BOWA je jedan od klasični predstavnik hrvatskih nautičarskih restorana. Na u uvali Vrbova na Šipanu otvorio ju je Pero Šare, član obitelji utemeljitelja restoranskog brenda Bota Šare. Pero Šare u obitelji je odgovoran za ponudu velikih divljih riba i za vođenje sushi bara Bota u Dubrovniku. Meniji BOWE temelje se na najboljem ulovu obitelji Šare, lokalnoj šipanskoj janjetini i svježem sezonskom povrću iz obiteljskih vrtova na Stonskom polju. Kao najbolji poznavatelj dalmatinskih vina i dokazani profesionalac, Siniša Lasan zasigurno je strateško pojačanje za šipansku BOWU.