Ulazimo u puno, vruće, mirisno i sočno ljeto. Na tržnicama još ima domaćih jagoda, ali već su došle i maline. Trešanja je u izobilju, a upravo je počela berba aromatičnih dalmatinskih maraski. Vinogradarske breskve natječu se sa zrelim marelicama, pojavile su se prve smokve, a pčele neumorno nadlijeću štandove s marelicama.
Usred tog senzacionalnog i senzualnog voćnog bogatstva idealnog za milijun različitih hladnih i toplih deserata, Kuhanje je In, mali kulinarski prilog In magazina Nove TV, u petak je emitirao recept za veganski kolač s lješnjacima i kakaom.
Taj je recept posve bezvezan, kao da ga je napisao netko tko baš i ne voli kolače. Ali, to je marginalno. Važno je da taj recept ne pripada ljetu i da ignorira stvarnu hranu oko nas, puno zdraviju i životniju od ovog kvazihipsterskog prenemaganja.
Sanja Doležal, dobra pop pjevačica i korektna TV voditeljica koja vodi Kuhanje je In, nije kriva za ovaj mikrodebakl. Dapače, današnje izdanje Kuhanje je In ostavlja dojam kao da producenti Nove TV, zbog svog kolosalnog neznanja o hrani zapravo sabotiraju gospođu Doležal.