Dobra hrana, gastronomski prilog Jutarnjeg lista, objavila je recenziju Fuega, latino street food lokala koji se nalazi u Zelinskoj ulici u Zagrebu, i koji je zadnjih mjeseci dobio puno pozitivnog publiciteta na internetu.
U odličnom, demistificirajućem tekstu, Dobra hrana ustvrdila je da je kuhanje u Fuegu tek blijeda kopija pravih latino okusa, pa je hrana dobila ocjenu 4/10, što bi bilo otprilike jednako kao 2/5 ili -2/5 u našem sustavu ocjenjivanja.
No, mnogo je važnije što su recenzenti Dobre hrane uočili da Fuego drži svoje sastojke na podu. Prvo vakumirano meso, a zatim i umake i paste u plastičnim vrećicama.
Hrana nikad i ni u kojem slučaju ne smije stajati na podu. To je jedno od osnovnih pravila restoranskog posla.
Hrana koja je odležana na podu upućuje na dvije stvari: ili na krajnji nemar i neprofesionalnost osoblja, ili na nepostojanje minimalnih tehničkih uvjeta za pripremanje hrane. U Fuegovom su slučaju obje opcije otvorene. Vlasnik Fuega Richard Gruica koji trenutno nije u Hrvatskoj, rekao nam je da je za incident doznao iz objave i da istražuje što se dogodilo u Fuegu. ”U Fuego sam uložio srce i dušu. Standardi ispravnosti, okusa i svježine su mi najvažniji, nama je zakon da gostima moramo ponuditi najsvježiju i najbolju moguću hranu, morav vidjeti što se dogodilo,” kaže Gruica.