Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

93 posto Francuza prihvaća više cijene u restoranima. Radije vani jedu rjeđe nego da traže jefitnije a lošije opcije

ng-pariz

Prema istraživanju koje je tvrtka CHD Expert provela za sajam EquipHotel, a ovih ga dana objavio dnevnik Le Figaro, 62 posto gostiju hotela i restorana u Francuskoj radije će vani jesti rjeđe a kvalitetnije nego da traže jefitnije a lošije opcije. 

Prema ovoj analizi provedenoj na uzorku od 10 tisuća ljudi, Francuzi će ove godine pažljivije birati restorane, ali ne po cijenama, jer one svugdje rastu, nego će za svoj novac tražiti bolju kvalitetu. Čak 93 posto ispitanika reklo je da prihvaća povećanje cijena kad je ono jasno objašnjeno. Osim kvalitete hrane, gosti u inflaciji traže više fleksibilnosti u procesu rezervacija (41% ispitanih),  češće mijenjanje menija (53% ispitanih) ili kraće menije  (35% ispitanih). Sve su to faktori koji sada utječu na njihov izbor restorana. Još jedan zanimljiv detalj, troje od petero Francuza u restoranima fotografira jela i slike dijele na društvenim mrežama. Instagram je i dalje glavni kanal promocije za restoransku industriju.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

93 posto Francuza prihvaća više cijene u restoranima. Radije vani jedu rjeđe nego da traže jefitnije a lošije opcije

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min