Jesensko-zimsko izdanje vinskih i gastronomskih gostovanja u kvarnerskom restoranu Nobilion u Iki, počinje ove subote večerom plešivičke vinarije Ivančić Griffin, najpoznatije po pjenušavim vinima. Nobilionov chef Filip Akrap za Griffinovu je večeru priredio šestoslijedni i meni.
Uz pjenušac Zero, koji kako ime kaže ne sadrži šećer, poslužit će se tuna s krekerom od timijana. Uz Single Vineyard, cuvee chardonnaya i rizvanca, chef Akrap servirat će prilično originalnu kombinaciju jadranske lignje i burrate.
Jakovske kapice s limetom, keljom, jabukama, kikirikijem i rajčicama pravit će društvo Sauvignon Blancu iz lanjske berbe, dok će se uz raviol punjen brancinom u umaku od ježinca točiti Chardonnay sur Lie iz 2019. Uz janjetinu s kroketom od inćuna, kremom od slanutka i pečenim paprikama pit će se Dark Side Barrique; riječ je o portugizcu koji je neko vrijeme proveo u hrastovim bačvama.
Naposljetku, uz čokoladni mousse s biskvitom od kave i pjenom od malina posluživat će se Dark Side Brut, crni pjenušac proizveden od portugizca. Griffinova večera u Ikadorovom Nobilionu, sa živom glazbom, počinje u subotu 22. listopada u 19 sati, uz cijenu od 690 kuna po osobi.
Nobilion, Ikador, Ika
22. listopada 19:00