Treći četvrtak u studenom jedan je od veselijih dana u vinskom svijetu, dan kad stiže Beaujolais Nouveau. Treći četvrtak u studenom je također dan kad je u Hrvatskoj počela jedna od najvažnijh vinskih priča. Na taj dan u studenom 1996. u restoranu Valsabbion u Istri otvorena je prva boca Mladuha, mladog vina iz berbe 1996. U Zagrebu su se te večeri deseci tisuća ljudi skupljali na prosvjedu za Stojedinicu, a u Istri se prvi put točilo vino Ivice Matoševića, koji će uz Morena Coronicu i Gianfranca Kozlovića postati jedan od začetnika modernog istarskog vinarstva. Matoševićeve Albe, Anime, Antique i Grimalde već dva desetjeća spadaju među stilski najoriginalnija i najbolja hrvatska vina.
Ove godine, u četvrtak 17. studenog Matošević velikom večerom u Dubravkinom putu proslavlja 20. obljetnicu svog izlaska na tržište. Ovoga puta umjesto mladoga vina uz meni Priske Thuring pokazat će vina iz svoje arhive. Evo kako će izgledati meni.
Dubravkin put ovih je dana uveo novi dnevni meni, na kojem se posebno ističu bučnica s kozjim sirom, ragu od hobotnice s heljdom, gnudi od kozjeg sira s pancetom i sladoled od Izabela grožđa.