Neki smo dan u zamrzivaču Konzuma na Kvatriću vidjeli velike kutije spring rollsa Tsingtao. Nismo mogli vjerovati cijeni: oko sedam eura za 900 grama, raspoređenih na čak 60 rolica. Morali smo kupiti i provjeriti kako 60 rolica može koštati nešto manje od 60 kuna.
Spring rollse punjene povrćem stavili smo u pola litre suncokretova ulja zagrijanog na oko 180 stupnjeva. Za četiri minute bili su zlatnosmeđi. Odmastili smo ih na par slojeva kuhinjskog papira i poslužili uz tamari, limetu i čili. Nismo, nažalost, imali svježi korijander. Spring rollsi Tsingtao bilo su savršeno hrskavi. Ali okus je katastrofalan. Prvo, u njima gotovo da nema punjenja. Između razmjerno debelog tijesta nalaze se možda gram illi dva nekog kupusa i jedan do dva miligrama mrkve, valjda zbog boje. Riječ je, dakle, o čistom tijestu, koje bi se moglo zvati kroketi a ne spring rollsi.
Drugo, tijesto jest hrskavo izvana, ali nema onu specifičnu teksturu kao kod pravih kineskih spring rollsa. Treće, spring rollsi Tsingtao potpuno su nezačinjeni. Riječ je o jednom od najbezveznijih proizvoda iz zamrzivača naših supermarketa, ionako prepuniih suvišne i veoma loše hrane. Spring Rollsi Tsingtao jednako su grozni koliko su i jeftini.