Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TURKOVIĆ I ŠAKOTA U NISKOM STARTU U Bekalovom dvorištu već se vrte ražnjevi a chef svakodnevno isprobava delikatese sa žive vatre

bekal-g

Chef Marko Turković ovih je dana na društvenim mrežama objavio niz atraktivnih fotografija, s duhovitim i samokritičnim komentarima o zadnjim pripremama za otvaranje restorana Bekal. Bekal je, podsjetimo, zajednički projekt Marka Turkovića i Tvrtka Šakote.

Bekal se uskoro otvara na zagrebačkoj Trešnjevci, u prostorima popularnog bistroa Šalša, koji se zatvorio lani u kolovozu. Bekal je posvećen vatri. Baš doslovno. To znači da Bekal uz ražnjeve ima još veliki roštilj i štednjak na drva. U Bekalovoj kuhinji nema ni struje, ni plina, ni indukcije.

Bekal je možda prvi hrvatski restoran u kojem se kuha isključivo na živoj vatri. U Bekalu će se, naravno, pripremati meso i povrće iz organskog uzgoja i riba, u skladu s općepoznatim načelima chefa Tvrtka Šakote. Bekal bi po onome što dosad znamo i što smo vidjeli mogao postati instantna senzacija.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

TURKOVIĆ I ŠAKOTA U NISKOM STARTU U Bekalovom dvorištu već se vrte ražnjevi a chef svakodnevno isprobava delikatese sa žive vatre

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min