Chef Marko Turković ovih je dana na društvenim mrežama objavio niz atraktivnih fotografija, s duhovitim i samokritičnim komentarima o zadnjim pripremama za otvaranje restorana Bekal. Bekal je, podsjetimo, zajednički projekt Marka Turkovića i Tvrtka Šakote.
Bekal se uskoro otvara na zagrebačkoj Trešnjevci, u prostorima popularnog bistroa Šalša, koji se zatvorio lani u kolovozu. Bekal je posvećen vatri. Baš doslovno. To znači da Bekal uz ražnjeve ima još veliki roštilj i štednjak na drva. U Bekalovoj kuhinji nema ni struje, ni plina, ni indukcije.
Bekal je možda prvi hrvatski restoran u kojem se kuha isključivo na živoj vatri. U Bekalu će se, naravno, pripremati meso i povrće iz organskog uzgoja i riba, u skladu s općepoznatim načelima chefa Tvrtka Šakote. Bekal bi po onome što dosad znamo i što smo vidjeli mogao postati instantna senzacija.