Hrvoje Zirojević jedan je od najvažnijih i najpopularnijih dalmatinskih chefova 21. stoljeća. Uvijek srdačno gospodin Zirojević iz splitskog Dvora, izvan sezone prihvaća pozive da gostuje u drugim restoranima, a njegove gostujuće večere redovito su rasprodane, od Spinnakera do Baltazara.
Ovoga tjedna chef Zirojević kuha u zagrebačkom klubu Pojoda, skupa s kućnim chefom Christianom Misiračom. Pojoda je jedini zagrebački restoran zatvorenog karaktera: u Pojodi mogu jesti samo članovi kluba i njihovi gosti.
Pojoda već pola godine uspješno organizira razne izložbe, predavanja, prezentacije vina, kao i gostujuće večere. U petak i subotu, uz promociju viške vinarije Vislander, gospoda Zirojević i Misirača pripremat će višku pogaču, pastrvu na saur, konfitiranu svinjsku potrbušinu s kremom od jabuka i hrena, pastu s raguom od liganja, dimljenu skušu s komoračem i tart od maraški. Zirojevićeva večera u Pojodi košta 90 eura uključujući vino.
Foto/Dean Duboković