Navisov Tino Sinoźić jedan je od najtalentiranijih hrvatskih chefova mlađe generacije. Gospodin Sinožić, koji relativno rijetko kuha u drugim restoranima, ove će subote sudjelovati u već tradicionalnom Nobilionovom programu Game of Chefs.
Ideja Game of Chefs jest da kućni chef Nobiliona, Ikadorova fine dining restorana, slaže meni skupa s gostujućim chefom. Tinu Sinožića u subotu će u kuhinji dočekati Daniel Skokić, novi Nobilionov glavni chef, koji je među ostalim radio i u lošinjskoj Hortenziji, vjerojatno najluksuznijoj vili na sjevernom Jadranu.
Skokićeva i Sinožićeva večera otvara se dagnjama sa žara s beurre blancom (Skokić) i kuglicom bijele ribe u panko mrvicama s majonezom od bosiljka (Sinožić).
Slijede Skokićeva tuna s nori algama, ponzuom, crnim češnjakom i umakom od soje, Sinožićeva janjetina s celerom, jusom i čipsom od čičoka, pa zatim Sinožićeve lignje s komoračem, špinatom i krumpirom.
Chef Skočić za desert će poslužiti kozji sir s narančom i ciklom. Subotnja večera u Nobilionu u Iki košta 80 eura, bez wine pairinga.
Subota, 11. ožujka 2023.
Nobilion, Ikador, Ika