Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Istarski ugostitelj tvrdi da ni jedan kuhar s burze ne želi raditi za 2 000 eura, ni konobar za 1000 i više eura

konobar

Glas Istre danas je na naslovnoj stranicu objavio znakovitu priču jednog ugostitelja iz unutrašnjosti Istre, čiji restoran radi cijelu godinu.

Istarski je ugostitelj pokušao zaposliti kuhara i konobare  preko Zavoda za zapošljavanja. Zavod je ugostitelju poslalo listu od 25 nezaposlenih, koji imaju kvalifikacije za ta radna mjesta.

Na intervju je, međutim, došlo samo četvero kandidata za posao. Ugostitelj je kandidatima ponudio dvije tisuće eura za posao kuhara, i nešto više od tisuću eura za konobarski posao.

Nije zaposlio nikoga, jer su mu svi kandidati rekli da im je to premalo, ili da im se zbog raznih razloga više isplati ostati prijavljen na Zavodu.

U redu, sasvim je jasno da ni jedan ambiciozniji ugostitelj ne bi trebao tražiti chefa na Zavodu za zapošljavanje. Ipak, sama činjenica da u Istri nitko ne želi kuhati za dvije tisuće eura, ni raditi kao konobar za više od tisuću eura (a tu su još i napojnice), dosta zorno govori o zaista kritičnim  problemima s radnom snagom u ugostiteljskoj i hotelskoj industriji.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Istarski ugostitelj tvrdi da ni jedan kuhar s burze ne želi raditi za 2 000 eura, ni konobar za 1000 i više eura

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min