Subotnji brunch u RougeMarin Cityju u Petrinjskoj ulici inspiriran je vikendima kada Zagreb živi noću. Chef Marin Medak ga je zamislio kao produžetak izlaska petkom i pripremu za subotnji izlazak. “Ovaj volimo zvati Nastavljamo s feštom brunch,” kaže Medak. Tome je podređen i meni Tatari Bruncha, u čijem je fokusu forma tratara.
RougeMarin City subotom će od 10 do 13 sati nuditi tartar biftek s kremom od ljutike, pita kruhom, dehidriranim žumanjkom, escabeche ukiseljenim povrćem, hrskavom kožicom od piletine i maslacem od paprike i pilećih čvaraka. Riblji tartar je od tigrastih kozica s chutneyem od manga, uljem od bosiljka, pestom od sušenih rajčica, čipsom od češnjaka i tostiranom focacciom. Logično, na meniju nije zaobiđen ni tartar od lososa, vjerojatno najtraženije ribe u hrvatskim restoranima. Tartar od lososa dolazi s tahini umakom, krastavcima, crvenom narančom, kožom od lososa i sezamom, s prhkim lisnatim tijestom. Na meniju su i burrata sa satarašom, svježim šparogama i konfitiranim cherry rajčicama, i zabavni Creme Brulee French Toast s tučenim vrhnjem i jagodama.
Brunch, naravno, prati pjenušac, u RougeMarin Cityju to je nažalost Piena, nadamo se da će u budućnosti ponuditi bolji, petnaest minuta vožnje od Zagreba proizvode se najbolji pjenušci u Hrvatskoj. U svakom slučaju, RougeMarin City, koji je prije nekoliko mjeseci uveo atraktivne večernje menije za dijeljenje i izlaske bazirane na pita kruhu i koktelima, izbacio je još jedan zabavan koncept, u dobrom tajmingu jer brunch u Zagrebu postaje sve popularniji i radnim danom, a za vikende je idealan.
Fotografije/Petra Perkov i Bojan Haron Markičević
RougeMarin City
Petrinjska 2, Zagre
Subota, 10:00 – 13:00
Rezervacije na info@rougemarin.hr ili 091 509 3191