Vinodol u ovom tjednu ima najoriginalniju tjednu kartu otkako su uveli taj pametni i masovno popularni format. Juha od čimula i mladog zelja proljetno je zelena i svježa. Salata od zelenog radića s dresingom od slanine i senfa pikantna je, ugodno gorka i bogata, s tim da jaje nije bilo poširano kako treba nego je više sličilo na meko kuhano jaje.
Apsolutna zvijezda aktualnog Vinodolova tjednog menija jest skromno ali briljantno dizajnirano jelo, koje košta samo devet eura. Radi se o pannacotti od medvjeđeg luka s mariniranim fileima male trilje. Prezentacijski gledajući, to je jelo perfektno: dubokozelena pannacota u zdjeli boje antracita efektno se koloristički suprotstavlja crvenoj trilji. Organoleptički, jelo je iznimno elegantno: medvjeđi luk nije prenapadan i skupa s triljom i par kapi Ipšina leccina čini fenomenalan srednje veliki zalogaj, koji je jako sofisticiran, i kojem ne treba baš ništa dodati ni oduzeti. Vinodolova pannacotta od medvjeđeg luka s triljom prvo je jelo koje jedan od najpopularnijih zagrebačkih restorana dovodi blizu fine dininga.
Vinodol je, naravno, definiran kao tradicijski nacionalni restoran koji i sada prodaje puno janjetine s ražnja i pečene teletine. No, chef Christian Godinić i vlasnik Dražen Boban u zadnjih su nekoliko godina odveli Vinodol u svijet ozbiljne gastronomije. Nadamo se da će na idućem tjednom meniju, budući da su na vrhuncu sezone, prominetnu ulogu igrati i kamenice. Uz koje bi na čaše trebalo točiti neki stvarno dobar šampanjac.