Hrvatska žestoka pića, s iznimKom Old Pilots destilata, rijetko osvajaju najviša priznanja na zaista relevantnim svjetskim natjecanjima. Stoga vijest o uspjehu zagrebačke destilerije Vertigo na londonskom International Wine and Spirit Challengeu ima još veću težinu. Vertigova Viljamovka na IWSC-u je upravo osvojila zlatni medalju i 95 bodova.
Vertigo viljamovku proizvodi isključivo od vrhunskih zrelih krušaka, dvostrukom destilacijom u kotlu charentais. Viljamovka zatim odležava u staklu, baš kao i luksuzne rakije čuvenog Austrijanca Aloisa Göllesa. Rezultat je, zapisali su IWSC-ovi recenzenti, piće “raskošne teksture, postojane trajnosti i izvorne žestine, s besprijekornim voćnim karakterom i profinjenom slatkoćom. Izvanredno.”
Vertigo je butikni projekt zagrebačke obitelji Stipić . Osim nagrađene Viljamovke, Vertigo još proizvodi i Viljamovku s kruškom u boci i Šljivovicu odležanu četiri godine u hrastu.