Za steakhouse ne možete zamisliti puno bolje ime nego Marble. Marble znači mramor. A kvaliteta odležanih steakova velikim se dijelom ocjenjuje po tome koliko su prošarani masnoćom (marbled).
Mramorizacija označuje stupanj intermuskularne masnoće, u čemu je apsolutni svjetski rekorder japanski wagyu, govedina koja se doslovno topi u ustima. Marble je vjerojatno najambiciozniji zagrebački steakhouse do danas. Marble se nalazi u Novom Zagrebu blizu Muzeja suvremene umjetnosti (zanimljivo je da će se u Marbleovu susjedstvu otvoriti prva prava novozagrebačka vinoteka).
Marble će imati 126 mjesta što je, naravno, prilično mnogo. Marbleov će se jelovnik bazirati na nizu dugo odležanih steakova: Marble upravo gradi najveći ager za govedinu koji je Hrvatska dosad vidjela. A roštilj, španjolski Vulcano Gres izrađen po mjeri, razvija temperaturu od 450 stupnjeva, što je u rangu klasičnih američkih steakhousea poput Morton’sa.
Osim govedine, Marble će servirati oboritu ribu, rakove i školjke, baš kako treba za žanr steakhousea. Iza Marblea stoji ekipa iz Chevo’sa, na čelu sa chefom Tomislavom Trboglavom i jednim od najboljih hrvatskih sommeliera Goranom Petrićem, koji je nedavno napustio Baltazar.
Trboglav je suvlasnik i glavni chef novog restorana, dok je Petrić Marbleov voditelj i sommelier. Sinoć su nam u Chevo’su gospoda Trboglav i Petrić priredili izvrsnu večeru koja je, među ostalim, uključivala debelu, mineralnu kamenicu na koštanoj moždini i pola godine odležani steak hrvatskog black angusa prepun dubokih, zrelih aroma, s mramornom teksturom.
Petrić i Trboglav, tvrdi profesionalci koji su radili u u Michelinovom Noelu, trebali bi jamčiti da će Marble uspjeti.