Michelin je ove godine. po prvi put dodijelio Exceptional Cocktail Award, nagradu za restorane koji nude izuzetne koktele. Dobio ju je Park Chinosi, luksuzni kineski restoran i bar u londonskom Mayfairu. Nagrada je dodijeljena na promociji novog izdanja Michelina za Veliku Britaniju i Irsku, u kojem je 21 restoran dobio prvu zvjezdicu, a tri su dobila drugu.
Glavni barmen Park Chinoisa je Grk Makis Kazakis, koji je čestitao svom timu i rekao “da su im se isplatile sve noći koje su probdjeli radeći.” Kazakis je karijeru počeo u rodnog gradu Francosu u Grčkoj, nastavio u Švedskoj a u London je došao 2012. godine. Počeo je u Hakkasanu i otvarao je njihovu ispostavu Ling Ling by Hakkasan na Mukonosu. U Park Chinois došao je 2015. Park Chinois ima dva bara uređena u stilu Šangaja 1930-tih. Među istaknutim koktelima su Spritz Chinois (Italicus, aperitivo od jagode, soda od grejpa, pjenušac) i The Carlton (Michter’s Rye Whiskey, yuzu, liker od kestena, kokosova voda) kao i nekoliko tvistova na klasike poput Umami Old Fashioneda.