Chef Igor Gudac ima vjerojatno najodaniju sljedbu u Zagrebu. U netipičnom lokalu kao što je Pizza Cut Duck, uspio je pridobiti ljude koji se na društvenim mrežama kunu u njegovo inovativno, spontano i hrabro kuhanje. To mu je, kao što se već pisalo, otvorilo i dosta zanimljivu ponudu za odlazak u Ameriku, pa Gudčevi obožavatelji jedno vrijeme nisu znali da li da se raduju zbog njega ili tuguju zbog sebe. Jedan status na Facebooku u petak navečer razriješio je tu dilemu. Razloga za veselje definitivno je više. Pizza Cut Duck će nakon što Gudac ode preuzeti pojačana ekipa bistroa Pod Zidom. “Ja više volim reći da nastavljamo uspješnu priču Pizza Ducka nego da preuzimamo”, rekao nam je osnivač i vlasnik bistroa Pod Zidom Borna Janeš, “Igor će biti s nama prvih mjesec dana i onda ide, a mi, tim Pod Zidom koji se pojačava, nastavljamo njegovu filozofiju.” Janešov tim pojačat će ponudu i najavljuju dosta noviteta. “U vinskom i u gastro segmentu želimo dobar balans izvornosti i kvalitete i s druge strane jednostavnosti, spontanosti iskrenosti”. Pod Zidom je dosad pokazao da je sposoban napraviti skok. Od vinskog bara sa snackovima sami su se razvili u jedan od najpopularnijh bistroa u Zagrebu. Njihov koncept temeljen na svježim sezonskim namirnicama s tržnice Dolac ispod koje se nalaze, i srčanim jelima od svinjetine i govedine, rižotima, jelima poput Tost & Kost i solidnom izboru vina, mogao bi se dobro uklopiti u ritam i ukuse publike Pizza Cut Ducka, a sigurno će zadržati živost u restoranskoj ponudi Tesline ulice.
Foto/Pizza Cut Duck FB