U srijedu 14.prosinca predvečer opatijski hotel i restoran Bevanda službeno će predstaviti svog novog chefa Damira Tomljanovića, kuhara iz Novog Vinodolskog, koji je prethodnih desetak godina proveo u zadarskoj Foši. Tomljanović će prezentirati novi koncept Bevandine gastronomije i jelovnik za 2017. godinu. U Bevandi će se istodobno proslaviti i njihova titula najboljeg restorana u Hrvatskoj, po izboru Ministarstva turizma.
Damir Tomljanović uživa vrlo dobru reputaciju u profesionalnim krugovima, ali Foša nikad nije postala osobito značajan restoran: u upravo završenoj anketi za Restoran godine Kulta Plave Kamenice, u kojoj je sudjelovalo 50-tak vodećih hrvatskih chefova i restauratera, Foša nije osvojila ni jedan bod. Bivši Bevandin chef Andrej Barbieri otvorit će svoj zagrebački restoran u siječnju, u nekadašnjim prostorima Takenoka u Kaptol centru, koji se ubrzano preuređuju. Investitor je Frane Barbieri.
Foto/fosa.hr