Kavijar je ponovno kul. Makar ako je za vjerovati americkim lifestyle portalima, a i u hrvatskim restoranima koristi se češće nego ranije. A kad je nešto postane masovnije popularno, mora dobiti i woke tretman. Tako je američka kompanija Zeroecaviar uspjela napraviti biljni kavijar, od morskih algi.
Plant based pokret u hrani fokusiran je uglavnom na biljne imitacije mesa, iako se širi i na imitacije ribe i rakova. Na svojim internet stranicama, Zeroecaviar piše da se njihov kavijar od algi okusom ne razlikuje od pravog. Cilj su, naravno, održiva proizvodnja i zdrava prehrana. Plant based kavijar proizvodi se u Danskoj, od morskih algi s obale Francuske. Do pravih recenzija je gotovo nemoguće doći, osim pohvala influencera angažiranih da Zeroecaviar reklamiraju na Instagramu. Premium plant based kavijar stoji 100 dolara za 50 grama, iako je na trajnom popustu od 80% pa zapravo košta 20 dolara.