Fine Dining Lovers, gastro portal S.Pellegrina, glavnog sponzora izbora World’s 50 Best Restaurants, objavio je listu najboljih restorana u vlasništvu slavnih nogometaša. Riječ je o redom ambicioznim poslovnim projektima, ponekima s cijenjenim chefovima i više lokala, što znači da su još aktivni nogometaši u pandemijskoj godini imali dvostruki stres, neigranja i zatvorenih restorana. Neki nisu ni otvorili nakon ukidanja lockdowna. Prenosimo listu.
Talijanska nogometna legenda, prvo je otvorio restoran N10 u Milanu nazvan po broju njegova dresa, a kasnije i u Los Angelesu gdje živi. Riječ je o ambicioznim talijanskim restoranima koji imaju i liniju gourmet proizvoda N10 Collection, razvijenu u partnerstvu s brendovima poput Lavazze, Olitalie i Urbani tartufa. Nakon ukidanja lockdowna Del Piero nije otvorio N10 u Milanu.
Messi se sve više bavi ugostiteljstvom, s bratom ima nekoliko hotela i restorana. Najpoznatiji, Bellavista del Jardin del Norte u Barceloni je propao, a sada je najvažniji VIP u njegovu rodnom gradu Rosariju. Restoran radi za doručak, ručak i večeru, kuha naravno autentičnu argentinsku hranu i njegov je veliki bar često pun navijača i fanova.
Beckham je jedan od investitora u golemi, 2 miljarde dolara verijedan resort otvoren u Macau ove godine,. Restorane mu vodi Gordon Ramsay. Glavni je Gordon Ramsay Pub & Grill, u kojem su glavni aduti klasici poput fish and chipsa i Ramsayave govedine Wellington.
Brazilske zvijezde svoj su talijanski restoran Babbo otvorili usred Londona, na Mayfairu. Chef Nicola Carigilia meni je usmjerio na južnotalijansku kuhinju, ali među favoritima su lazanje i teletina na milanski. Restoran je jedan od londonskih društvenih hotspotova.
U partnerstvu s Rafaelom Nadalom, Enriqueom Iglesiasom, and Pau Gasolom, Ronaldo je pokrenuo lanac restorana pod brendom Zela, koji poslužuju kombinaciju mediteranske i japanske kuhinje. Trenutno imaju dva restorana, na Ibizi i u Londonu. Na meniju je puno svježe ribe, wagyu govedine, španjolskih pršuta i slično. Nakon lockdowna najavili su preseljenje na drugu adresu u Londonu.
Suprotno svom karakteru na terenu, Zidane je otvorio mirni domaći francuski restoran u Bordeauxu. Nazvao ga je Nigdje drugdje i posvetio klasičnoj francuskoj i mediteranskoj kuhinji, s barom, trgovinom i cafeom. Restoran je postao jedno od glavnih mjesta za gledanje utakmica u Bordeauxu.
Ušminkana talijanska tratorija u Parizu, Guisé Trattoria je zapravo fancy mjesto za izlaske, s moderniziranim talijanskim jelima poput arancina i njoka alla Sorrentina. Chef je Vittorio Beltramelli, bivši suradnik velikog Gualtiera Marchesija.
Chalito je fast casual restoran u Barceloni u blizini Ramble. Milanesas, roscas, pizzas, empanadas to su četiri stupa Chalitova biznisa, kažu u restoranu. Predviđen za brze neformalne večere, Chalito najviše privlači publiku na prije i poslije večernjih izlazaka.
Surinamska legenda, od svih gradova u kojima je igrao, Seedorf je restoran odlučio otvoriti u Milanu. Finger’s je restoran brazilsko-japanske kuhinje, s dvije ekspoziture u Porto cervu i Rimu Glavni chef je Roberto Okabe, Brazilac japanskog porijekla.
Rosso je luksuzni restoran s barom na vrhu zgrade u manchesterskom King Streetu. Bavi se mo modernom talijanskom kuhinjom, ima impresivnu vinsku listu i vjerojatno najbolje koktele u Manchesteru. Nakon ukidanja lockdowna Ferdinand je otvorio Rosso tek 21. lipnja.
Restoran smješten u staroj zgradi burze u Manchesteru zajedno vode Gary Neville i chef Tom Kerridge. Što znači da je meni izgrađen oko Kerridgeova prepoznatljivog britanskog comfort fooda. Opušten ali luksuzan, restoran kombinira najbolje od atmosfere fine dininga i pubova, a ljudi tamo vole i gledati utakmice.