Hvar je jedna od hrvatskih destinacija na kojoj su ove godine restorani radili tek nekoliko mjeseci. Međutim, i u tih par mjeseci Laganini, uvjerljivo najvažniji hvarski restoran, imao je zapravo vrlo dobru sezonu. Dugogodišnji uspjeh Laganinija temelji se na karizmi i znanju Hrvoja Zirojevića, jednog od najznačajnijih dalmatinskih chefova ovog stoljeća. Zirojević je, s jedne strane, beskrajno simpatičan i pristojan čovjek koji privlači i oduševljava goste.
[adsense_content_v2]
Mnogi se poznati Laganinijevi gosti ondje vraćaju baš zbog gospodina Zirojevića i njegove srdačne ali uglađene osobnosti. S druge strane, Zirojević je sjajan kuhar, koji se bavi visokim, modernim stilom dalmatinskog comfort fooda. Njegov rižoto s Petrovim uhom i tartarom od škampa karakterističan je primjer visoke kuhinje i comfort fooda u jednom tanjuru, dok palamida s kavijarom od finger limesa, i pečena koža murine s brudetom od murine pokazuju zašto smo Zirojevića svojedobno nazvali jednim od od dva najbolja riblja chefa u Hrvatskoj.