Premda Advent službeno počinje u subotu 2. prosinca paljenjem prve predbožićne svijeće i premda se novinska konferencija za Fuliranje pomaknula s četvrtka na petak, zagrebački adventski rituali počinju u četvrtak 30. studenog.
U četvrtak bi se, naime, trebale otvoriti kućice na Strossmayerovom trgu, ovogodišnjoj glavnoj lokaciji za Fuliranje. Borna Janeš, vlasnik Ducka i Pod zidom (o čijem ćemo zimskom jelovniku uskoro detaljno izvijestiti), rekao nam je da će njegovom kućicom dominirati tipični street food formati s laganim pomakom, poput burgera od bunceka ili jedne neobične varijante bureka s mesom. Na Janešovom štandu desetak će dana raditi i Teo Ivanišević, chef konzultant restorana Pod zidom.
Zagrebački Advent iznimno je važna gastronomsko-demokratska institucija. Advent je natjerao desetke tisuća ljudi da svaku večer jedu vani. I to je njegova strateška vrijednost, u kontekstu hrvatske restoranske industrije. I zato ga i ove godine najsrdačnije pozdravljamo.