Zagrebačka Esplanada nositeljica je važnih gradskih božićnih tradicija. Tijekom božićnih i novogodišnjih praznika Esplanadine kuhinje isporučuju ozbiljne količine bakalara, purica, kuglofa i kolača, adventski brunchevi su puni, božićni eventi hotel pretvaraju u društveni hotspot. Ove godine zbog lockdowna većine toga nećebiti, ali tradicija će se održati, s novim elementima.
[adsense_content_v2]
Esplanade je srijedu objavila da s početkom Adventa zbog potražnje i novih uvjeta, poširuje ponudu za van, kroz beskontaktni drive-through sustav i dostavu limuzinom.
Kupcim a će u elegantnim Esplanadinim kutijama na kućni prag stizati jela poput domaće pašteta od bakalara, salata od hobotnice, consomméa, quiche lorrainea s dimljenim lososom i hrenom, pite s bakalarom, domaćeg bakalara na bijelo ili crveno, patka s mlincima i crvenim zeljem, ili cijela purica s mlincima i dauphinoise krumpirom.
Na meniju za van su i rolana teleća plećka, file brancina s pečenim povrćem, Esplanadini štrukli, Esplanadin fenomenalni božićni kuglof sa slatkim začinima, sušenim voćem i čokoladom, makovnjača, orehnjača i selekcija blagdanskih kolačića Dostava ili preuzimanje iz Esplanade mogu se naručiti telefonski, preko WhatsAppa, Vibera ili emaila.