Porečka Agrolaguna proizvodi neke od najboljih sireva u Istri. Iako su široko dostupni, njihovi sirevi Špin proizvode potpuno manufakturno, na stanciji Špin u Taru. Kvalitetu Špin sireva ovih su dana potvrdili i suci na International Cheese & dairy Awards, najvećem svjetskom ocjenjivanju sireva i mliječnih proizvoda koje se održava u Engleskoj.
Ovčji sir Špin dobio je zlatnu medalju i proglašen je najboljim u kategoriji tvrdih ovčjih sireva. Ove godine ocijenjeno je više od 5.500 uzorak aiz cijeloga svijeta, a u svakog kategoriji proglašena su tri najbolja sira na svijetu.
Agrolagunina sirana Špin ovčji sir proizvodi od mlijeka vlastitih stada. U okolici Špina pase oko dvije tisuća Laguninih ovaca, Ovčji je sir vjerojatno je najbolji sir Špinove bazne linije i najbolja vrijednost za novac kada je riječ o visokokvalitetnim domaćim sirevina u hrvatskim supermarketima..