Francuska kulinarska institucija Alain Ducasse, izjasnio se o nedavnim istupima slavnih kuhara, koji vraćaju svoje Michelinove zvjezdice. Za televiziju Le Parisien TV komentirao je konkretno slučaj velikog francuskog chefa Sebastiena Brasa koji je odlučio vratiti tri Michelinove zvjezdice koje nosi više od 11 godina, i zamolio uredništvo Michelina da njegov restoran ukloni iz vodiča. Malo nakon Brasa to je učinio slavni singapurski chef Andre Chiang. Ducasse je isprva skeptično reagirao na ovakve poteze, upozorivši da mnogi mladi kuhari još sanjaju o Michelinovim zvjezdicama. No, nakon kraćeg razmišljanja promijenio je stav i sada pozdravlja odluku Sebastiena Brasa. “Ako je sretniji dok kuha bez zvjezdica, ima pravo, njegov izbor je njegova najveća sloboda. Poštujem njegov izbor, to je njegov izbor i nitko mu ga ne može nametati. Odlučio je uzeti sudbinu u svoje ruke, a sigurno je dovoljno gledao svog oca kako radi pod pritiskom gostiju.” Ducasse je dodao da su gosti ključ profesije. “Najvažnija stvar u našem poslu je usrećiti gosta. Zadovoljni gosti stvaraju buzz oko restorana i omogućavaju im da žive, puno je kuhara koji nemaju zvjezdice ali su sjajni profesionalci”.