Katalonski chef Albert Adrià, kreativna sila iza legendarnog elBullija, jučer je u londonskom Hotelu Café Royal na Regent Streetu otvorio slastičarnicu Cakes & Bubbles. Kako je rekao na otvorenju,Adrià ovim konceptom želi promovirati minijaturni luksuz. Kad kaže minijaturni luksuz misli na malu, pomno dizajniranu slasticu napravljenu po vrhunaravnim kulinarskim standardima elBullija i čašu šampanjca. Dostupno i dovoljno da podigne vibraciju svačijeg dana.
Cakes & Bubbles je na neki način rezultat vrlo uspješne Adrijine epizode s pop-up restoranom 50 Days koji je radio u istom prostoru. Nakon što je njegov brat Ferran Adrià otvorio institut za istraživanje hrane Albert Adrià preuzeo je vođenje cijelog obiteljskog restoranskog biznisa. Po struci slastičar, 2015. je bio proglašen najboljim slastičarom na svijetu u izboru World’s 50 Best Restaurants.
Hotel Cafe Royal jedna je od londonskih institucija sa 153 godine tradicije, očekuje da će se ponuda Cakes & Bubbles odlično nadopunjavati s fine dining restoranom koji je u hotelu nedavno otvorio francuski chef Laurent Tourondel. Adrià je u slastičarnicu doveo neke svoje klasike poput Ticketsovog cheesecakea s lješnjacima i bijelom čokoladom, flana od jaja s tamnim karamelom, ananasa s palminim medom i jagodama, Airwafflesa s karameliziranim bananama i čokoladne japanske ninyoyaki kuglice, koje prati raskošna lista šampanjaca, pjenušaca i cava. Uz Adriu, glavni chef Cakes & Bubbles bit će David Gil, svojedobno proglašen najboljim španjolskim čokolatijerom.